Opis forum
Po 1. trochę cierpliwosci. proponuje dla tych ktorzy jeszcze nie wiedzą poczytac -
http://help.xs-software.com/index.php?t … ge_lang=po (strona jest po polsku)
Zeby wiedziec co, ile, jak ,za ile sie buduje - wszystko.
Coraz wiecej ludków staje sie farmami...ale to nie ma dziwne - taka gra....i sami myslicie o tym zeby kogos przyfarmic.
Najwazniejsza jest cierpliwosc. Na poczatku robimy troche woja taniego z dobrym udzwigiem..zeby nieaktywne wioski jechac. Ma sie z tego troche a potem nam sie to wojsko przyda do sprzatania z pobojowiska.
budujemy tez rynek...zeby miec wiecej handlarzy na schowanie surki.
dalej wazna rzecz, chyba najwazniejsza...jak odchodzimy od kompa to wysyłamy wojsko na PATROL !! czas obliczamy jaki nas nie bedzie przy kompie..praca , szkoła, noc itd znaczy nie bedzie nas np.8h to szukamy wioski oddalonej o 4h wysyłamy wojsko na patrol. czas dojscia 4h..potem powrot 4 h i jak przychodzimy z roboty to wojsko akurat dolatuje do nas ze mozemy wysłac na farme czy atak. jest do naszej dyspozycji. to samo robimy z surką, na handlarzy i wysyłamy ja- wczesniej zaznaczajac opcje - bez rozładunku
Budujemy farmy i kopalnie....i tak zeby miec po 20-21 lvl wtedy zaczynamy budowac wojsko. wczesniej tez mozemy z resztek surki sobie budowac tak zeby nam pasowało na handlarzy surke włozyc.
jak bedziemy miec juz kopalnie i farmy ( dobrac sobie budowe do tego w co chcemy wchodzic czy w kawalerie czy w kusznikow.
nie zapominajcie o trenowaniu jednostek w kuzni !! do 5-6 lvl nie jest to drogie ale czasochłonne wiec trzeba zaczac wczesnie szkolic w kuzni. potem jak bedziemy mieli wiecej surki 9po wybudowaniu kopalni i farmu) lecimy bdalej 6-7 lvl juz budujemy do 10 lvl.
no i zostaje nam juz tylko budowa czystego wojska...mamy juz po 25k surki codziennie...policzcier ile czego mozecie sobie pobudowac za to ..i...budujemy i patrol , budujemy i patrol w miedzyczasie farmic jakis leszczy. ale zaczynac farmic dopiero wtedy jak sie bedzie gładko mur przechodziło. polowac na takich co wojsko zostawiaja we wioskach
dalej - zaraz zrobie watek o naszych o gosciach ktorzy nas farmią. kto tam bedzie zalogowany...niech sprawdza kiedy gość gra i zapisuje na forum. powstanie mapa "czasu jego gry" co umozliwi nam potem go wyzerowanie
czekamy az gosc bedzie miał jakies starcie..troche wojska straci a wtedy majhac mape czasu jego gry..puszczamy uzbierane wojsko na niego....i juz tak namietnie potem go odwiedzamy
zastrzegam sobie robienie dopisków bez zaznaczania /edit zeby czytelniejszy poradnik był
jeszcze wazna rzecz...mozna w nocy bo wtedy nie laguje czy nad ranem...pobawic sie troche symulatorem walk.
pomyslec nad ustawieniem wojska - nie bawcie sie w zadne bonusy bo obrona tez je ma i wychodzi na zero, wpisujcie same liczby i zmieniajcie ustawienia! wiecie jakie mi jaja wychpodziły ! jak wazne jest ustawienie!!
ja w symulatorze jechałem goscia ..i dodałem TYLKO 1 konika kawalerii....i juz przegrywałem !!!
ok bede dopisywał jak mi sie cos nasunie, bo na szybko pisze bo co wejde na forum to słysze ze zaczynamy sie farma robic dla innych !
ps
dopisujcie co wiecie
zdobyłam kilka ciekawych informacji na temat gry, mam nadzieję, że pomoże to Nam szybciej się rozwinąć
- zakon
na 1lvl zakonu można mieć dwa zamki stolica + 1-den dodatkowy
na 2lvl 5-ęć zamków stolica + 4
na 3lvl 10 i odpowiednio stolica + 9
nie ma tu możliwości zakładania nowych zamków, trzeba przejmować ( należy zwrócić uwagę na datę ostatniego logowania, po 2-uch tygodniach z wioski robi się idler, ale po 30 dniach znika )
Wioskę jak wiadomo przejmuje szlachcic (ustawiony w 4-tej linii formacji, ale i tak podobno często pada, jak przejmujesz aktywnego, bo kusze jego wybierają jako cel )
Znaczącą różnicą w porównaniu z WG jest to, że szlachcica po przejęciu wioski nie tracisz, jak wozu żeby przejąć zamek przy ataku jednym szlachcicem potrzebne jest 21-22 ataki średnio zbija lojalność o 450
Radził mi również,żeby kilka pierwszych zamków było dość blisko.
Batlebi pisał mi też trochę o wojsku, ale na to potrzebuję więcej czasu.... ale będę cały czas uzupełniać tego posta, może jeszcze dziś